Čerstvý ovčí sýr nabízí lehkou večeři

Nečekaný zdroj vitamínů
Produkty z ovčího mléka obsahují mnoho minerálů, vitamínů, ale také bakterie podporující ideální mikroflóru. Vyzkoušejte ovčí sýr jako lehkou večeři nebo předkrm!
Ovčí produkty, stejně jako skopové maso, byly vždy přirozenou a velmi zajímavou součástí jídelníčku našich předků s jejich lepší dostupností se s nimi na naše talíře vrací i nesmírně pestré možnosti úprav od staročeských, přes balkánské až po kořeněné orientální. Najdete je u nás ve střední Evropě, ale především na Balkánu.
NÁŠ TIP:
Opekáný lilek s ovčím sýrem, rajčaty, česnekem a bazalkou
Pro čtyři porce potřebujeme dva střední lilky, 400 g měkkého ovčího sýra, šest středních rajčat, tři stroužky česneku, olivové olej na opečení lilku, hladká mouka(na obalení lilku), panáka smetany, sůl a špetku bílého mletého pepře.
Postup:
Rajčata spaříme a oloupeme. Rozřízneme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Krájíme na malé kostičky cca 5 mm. Česnek nasekáme nadrobno a bazalku nahrubo.
Lilek omyjeme, osušíme a uřízneme konce. Jak budeme dále krájet lilek je na nás. Můžeme na kolečka nebo na ovály. Vždy je krájíme cca 1 cm široké. Slabé se pálí a tlusté se nepropečou.
Poté zlehka obalíme v hl. mouce a opečeme na středně rozpálené pánvi, na které je olivový olej, do zlatova s obou stran.
Mezi tím v horkém rendlíku s trochou olivového oleje orestujeme česnek, ovčí sýr a smetanu. Zahřejeme a spojíme sýr s česnekem. Poté přidáme nakrájená rajčata a bazalku. Směs prohřejeme tak, aby se nevařila, a zlehka mícháme.
Na talíř položíme opečený lilek a na něj směs tak stejně vysokou vrstvu jako je lilek. Tím vlastně vytvoříme takovou pyramidu. Servírujeme s listovým salátem promíchaným s olivovým olejem a kapkou balsamica.
Pro tento článek nebyly prozatím vloženy žádné komentáře.